Gratis verzending vanaf €50 binnen Nederland | Gratis cadeau bij bestelling vanaf €70 | Verzending binnen 3 tot 4 werkdagen

Materiaal kennis

Uitleg over de twee materialen die wij bij Annasier verkopen. 


Het materiaal wat wij het meeste verkopen is: stainlesssteel.

Sieraden waar je geen nee tegen kunt zeggen. Als je een goede kwaliteit/prijsverhouding zoekt ben je bij stainlesssteel, ook wel roestvrijstaal genoemd, aan het juiste adres. Roestvrijstaal is een legering van ijzer, chroom en koolstof. Het voordeel van stainlesssteel is dat het heel sterk materiaal is, niet snel krast en erg mooi glimt. Daarnaast verkleurt stainlesssteel ook niet.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van stainless steel?

  • Het is 100 procent allergie vrij, dus wanneer jij een gevoelige huid hebt is stainless steel dé optie!
  • Stainless steel is een duurzaam materiaal, wat dus erg lang mee gaat. Daarnaast is het ook 100 procent recyclebaar. Het is dus een goede investering, omdat je er zeker van bent dat het sieraad lange tijd mee zal gaan.
  • Last but not least: stainless steel verkleurt niet. Ook een belangrijk puntje wanneer je het fijn vindt om een sieraad altijd om te hebben.

Het volgende materiaal wat wij verkopen is gold plated.

De meest bekende metalen zijn goud en zilver. De cijfercombinatie 925 staat voor de hoeveelheid zilver in het sieraad, uitgedrukt in procenten. In 925 zilver zit dus 92,5% zilver en 7,5% ander metaal, vaak wordt hier koper voor gebruikt.

Wij horen je al denken, waarom gebruiken jullie geen 100% zilver? Puur zilver is zacht en buigzaam en kan dus heel snel krassen oplopen of stuk kan gaan. Het tweede metaal van 7,5% wordt toegevoegd om dit te vermijden. 925 zilver is dus een heel hoogwaardig materiaal en wordt ook wel de puurste vorm van zilver genoemd!

Naast onze 925 zilveren sieraden hebben we ook 925 zilver met goldplating. Gold plated wil eigenlijk zeggen dat er een laagje goud over de basis wordt gegoten. Onze oorbellen hebben een basis van 925 zilver en worden door een goud badje gehaald voor de goldplating. Hierdoor krijg je een mooie glanzende afwerking met een laagje écht goud van hoge kwaliteit!

 

De gold plated vraagt natuurlijk ook een goede verzorging. Hier een paar do’s en don’ts om jouw 925 zilveren sieraden zo mooi mogelijk te houden.

  • Zorg dat je sieraden van 925 zilver af doet wanneer je in aanraking komt met water of schoonmaakmiddelen, hierdoor kan het namelijk verkleuren.
  • Probeer de sieraden droog en luchtdicht op te bergen in een sieradendoosje. Hierdoor bescherm je jouw oorbellen tegen invloeden van buitenaf (vochtigheid bijvoorbeeld).