Gratis verzending vanaf €30 | Verzending binnen 1 tot 2 werkdagen.

Heart to Heart bracelet

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 om 08:13Voor een lange tijd voel ik de behoefte om iets te doen voor andere mensen. Om een voorbeeld te noemen: Toen het Coronavirus begin dit jaar in Nederland uitbrak, wilde ik zo graag wat doen, maar ik voelde mij vooral machteloos. Zo heb ik een paar keer de voedselbank gebeld, om te vragen of zij hulp nodig hadden. Ik heb mensen om mij heen gevraagd of ik ze misschien een helpende hand kon bieden en mensen die ik liefheb kaartjes gestuurd, zodat zij zich in deze tijd niet alleen zouden voelen. Zo is de waarderings-armband tot stand gekomen. De waarderings-armband is natuurlijk een goed initiatief, maar het gevoel om mensen op een andere manier te helpen bleef. Ik wilde graag wat met dit gevoel doen, misschien een goed doel beginnen? Maar waar begin ik dan? Oké, ik laat dit op een laag pitje staan, maar ik beloof mezelf dat ik hier ooit wat mee ga doen. 

Soms komen dingen sneller naar je toe dan verwacht. Ik was namelijk niet de enige met deze gedachtes. Toen Lynn mij een bericht hierover stuurde, voelde ik het meteen: ‘Ja, dit moet ik gaan doen, dit voelt goed!’


Lynn: “Hoe kan ik meer mensen bereiken om een goed doel te steunen? Deze vraag kwam al snel in mij op, toen ik mij samen met mijn familie op had gegeven voor de Hartstocht. Met deze wandeltocht, zamelen wij geld in voor de Hartstichting. De website van de Hartstocht had hier al wel wat tips voor, hoor. Zo kun je bijvoorbeeld koekjes verkopen of op een rommelmarkt gaan staan. Toen bekroop mij snel het gevoel van sh*t, waarom ben ik niet zo creatief? Ik wil zó graag heel veel geld inzamelen, maar moet je daar dan echt goed voor kunnen koken en bakken? Of schilderen? Of een volle zolder hebben met oude spullen die je kan verkopen? Nee, dat hoeft gelukkig niet! Je kan ook je stoute schoenen aantrekken en om hulp vragen. Dat is wat ik heb gedaan. Het voelde bijna als voorbestemd hoe enthousiast Belinda was, toen ik mijn idee aan haar voorlegde. Ik voelde bij haar ook een onwijze drive om iets voor een ander te doen.

Het bleek voor haar een lang gekoesterde wens om zich in te zetten voor een goed doel. ‘Match made in heaven’, zullen we maar zeggen. Zonder dat wij het vooraf van elkaar wisten, hebben wij namelijk allebei zo onze redenen, waarom wij dit voor de Hartstichting willen doen. Mijn vader, schoonvader en schoonmoeder hebben onlangs een hartinfarct gehad en kampen met de gevolgen hiervan. Het leven is niet meer hetzelfde en de schade is onomkeerbaar. Belinda’s schoonmoeder is anderhalf jaar geleden overleden aan de gevolgen van hartproblemen. Wij dragen deze actie op aan hen en alle andere mensen met hart- en vaatziekten in Nederland.”


Je zult je misschien afvragen waar het geld precies voor nodig is en wat er mee bereikt kan worden? Dat begrijpen wij en daarom hebben wij hierover wat informatie voor jullie verzameld: De Hartstichting investeert miljoenen euro’s in onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten. Vaak lijkt het alsof een hart- en vaatziekte uit het niets ontstaat en het iemand ineens overvalt. Iemand krijgt plotseling een hart- of herseninfarct of er ontstaan plotseling gevaarlijke hartritmestoornissen. Achteraf blijken er vaak voortekenen te zijn geweest, maar dan is het soms te laat. Nieuw onderzoek moet beter in kaart brengen welke onduidelijke klachten voorkomen bij hart- en vaatziekten. Daarnaast hebben veel van de corona patiënten, die ernstig ziek worden of overlijden, hartproblemen of een hoge bloeddruk. Zelfs bij gezonde mensen kan het virus hartklachten veroorzaken. We weten nog maar weinig over het gevaar van corona voor hart- en bloedvaten. Tot slot financiert de Hartstichting het onderzoek om de achterstand in kennis over hart- en vaatziekten bij vrouwen in te halen. Wetenschappers zijn erachter gekomen dat er bij de diagnose en behandeling van hart- en vaatziekten meer rekening gehouden moet worden met man-vrouw verschillen. Het doel is dat er betere tests en behandelingen komen, om hart- en vaatziekten bij vrouwen te voorkomen en behandelen. Ook hier is meer geld voor nodig (Hartstichting, 2020).


Hier geld voor inzamelen kunnen wij niet alleen, daar hebben wij jullie hulp bij nodig! Speciaal voor de Hartstichting hebben wij de Heart to Heart bracelet ontworpen. De armband is gemaakt van het materiaal stainless steel en verkleurd daarom niet. De armband is in het goud en zilver te verkrijgen, in de maat small en medium. De armband kost €14,95 (incl. verzendkosten). Daarvan wordt de volledige winst gedoneerd aan de Hartstichting. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, willen wij je vragen om een foto van deze armband te delen op social media met @annasier.a.s.jewelry en @lynnvandongeren. Hiermee laat jij zien dat jij de Hartstichting steunt en kan je anderen inspireren. Is er iemand in jouw omgeving die kampt met deze problematiek of heb jij een dierbare verloren ten gevolge hiervan? Vertel bij de foto van de Heart to Heart bracelet naar wie jouw hart uitgaat. Hierdoor wordt de omvang van mensen met hart- en vaatziekten in Nederland meer aan het licht gebracht. Om jullie medewerking te belonen en onze dankbaarheid te tonen, maak je hierdoor kans op een cadeaubon van ANNA’sier t.w.v. €12,50. 

 “Spread the word, spread the love!”


Heb je vragen over hart- en vaatziekten of maak je je zorgen? De Hartstichting is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag. Bel naar 0900-3000-300 (09:00-13:00 uur €0,05 per minuut) of chat met een medewerker via de website www.hartstichting.nl. Wil je ook meelopen met de Hartstocht en zelf in actie komen voor de Hartstichting? Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar de website www.hartstocht.nl .«   »

Reactie plaatsen

Reacties

rob
een jaar geleden

mijn complimenten met je (jullie) hart to hart actie en succes daarmee!
Begin dit jaar goede vriend door hart falen verloren. Zoals vaak schrijf er iets over.. mail het.
groetjes Rob X

Annemarie Van de Meeberg
9 maanden geleden

Goedemiddag,
Verkopen jullie de hartstichting armband , zilver nog ?
Met vriendelijke groet,
Annemarie van de Meeberg