Struggel

Gepubliceerd op 28 mei 2018 om 14:43

Met deze blog heb ik moeite gehad. Daarom duurde het een tijd voordat ik weer een blog online heb gezet. Ik wilde graag een blog schrijven over waarom ik zo enorm van sieraden houd.Waarom ik vroeger met mijn tong tegen de ruit aan stond van de enige juwelier zaak in het plaatsje waar ik opgroeide. Ik ga jullie vertellen dat ik de blog niet online heb gezet. Daarentegen begon ik ineens heel wat anders te tikken…Waarom ik eigenlijk moeite heb met het schrijven van deze blog, is mijn langdurige struggell met mijn ‘hig’. Mijn zinsopbouw is niet altijd wat het moet zijn. Als ik dan een flink weekend heb gehad, gaat het al helemaal mis. Dan ga ik zelfs cijfers omdraaien. Alsof alles dan voor mijn ogen danst. Dat is om moe van te worden. Altijd nadenken hoe ik wat moet typen of schrijven. Hierdoor was mijn motivatie weg terwijl ik schrijven zo leuk vind om te doen. Eigenlijk ben ik best een doorzetter en werk hard voor wat ik graag wil. Dat heb ik mee gekregen van mijn ouders. De stukjes die ik schrijf laat ik altijd na lezen door Eva, een vriendin van mij die net een stukje extra kennis heeft over taal en spelling. Zij vult mij aan. Super fijn en daar ben ik haar dankbaar voor!

Tuurlijk had ik gehoopt dat ik van nature een schrijfster was. Voor iemand met ‘hig’, vind ik schrijven en lezen leuk en niet vervelend om te doen! In mijn vrije tijd heb ik veel boeken en stripboeken gelezen. Ik was fan van Suske en Wiske. Dat kwam niet onverwachts. Mijn zus en mijn neef hadden stapels van die stripboeken. Laatst heb ik er nog één weten te scoren bij de Plus! Als ik het over dingen heb ik die gehoopt had om te hebben, hoopte ik op 5 kilo lichter zijn en een strak lichaam te hebben. Blijkbaar moet ik daar hard voor werken. Ik had ook gehoopt dat die gebruinde huid van de zonvakantie er voor altijd op zou blijven zitten. Daarvoor pak ik gewoon om de zoveel tijd maar even een zonnebankje en gebruik ik tanning. Je moet toch iets. Of een Gucci riem en tas! Ik zou willen dat het gewoon aan zou komen waaien! Wat zou dat lekker zijn! Wat zou ik dat graag willen.Voor sommige dingen moet je hard werken. Wat veel kop zorgen kan geven en je gaat sowieso zweten. Maar oh, als je dan eindelijk hebt wat je graag wilt, dan kan je zo blij zijn. Eén ding waar ik hard voor heb gewerkt is mijn MacBook. Ik was net het huis uit bij mijn ouders. Ik ging nog naar school en had drie bijbanen tegelijk, om voor mijzelf te zorgen en genoeg geld bij elkaar te harken om die laptop te kopen. Ondertussen leende ik de MacBook van een vriendin, Wiesje. Zo lief!! Wat ik gratis kreeg bij dit harde werken was: 0 uur slaap en oververmoeidheid. Ik was zo wit als een a4’tje, omdat ik nooit buiten was en 3 jaar later 500,- euro terug moest betalen aan de belastingdienst. Dit kwam doordat de loonheffing fout was ingevuld. Was dit het allemaal waard? Zeker weten! Toch jammer van die 500,- euro natuurlijk. De MacBook heb ik nog steeds. Elke keer als ik ernaar kijk, weet ik hoe hard ik er voor heb gewerkt. Met deze MacBook heb alles voor school kunnen maken en heb ik ANNA’Sieraad verder opgezet. Soms is het even passen, meten en afzien, maar ik ben er van overtuigd dat je kan krijgen wat je wilt, als je er voor werkt!

Nu ik dit allemaal aan het typen ben, denk ik bij mij zelf: waar zat ik ook al weer mee? Ik heb eigenlijk zo veel voor elkaar weten te krijgen met mijn motivatie en doorzetting vermogen, wat doe ik eigenlijk moeilijk? Als ik begin te schrijven verwerk ik dingen beter. Dat is iets wat voor mij werkt. Hebben jullie dat ook?

Wil je meer zien van mijn dagelijkse bezigheden volg mij dan op Instagram zodat je de insta-stories kan bekijken!

https://www.instagram.com/annasieraad/

Liefs Belinda – ANNA.SIER


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.