The life-changing magic of not giving a fuck

Gepubliceerd op 13 augustus 2018 om 15:21

Het is al weer een tijdje geleden dat ik bijna 2,5 weken zonder MacBook heb gezeten, wat een verschrikking was dat! In één van mijn blogs schreef ik dat ik zo blij met dat ding was.Vloeken en tieren dat hij kapot ging, want ik was zo blij met mijn MacBook. Gelukkig heeft mijn handige vriend mijn MacBook gemaakt. Geweldig, wat een man! De stekker in mijn Macbook was kapot. Gelukkig doet hij het weer, dus het is niet interessant om verder op in te gaan. Ook heb ik al mijn bestanden nog. Zelfs die lelijke dronken selfies uit 2015 stonden er nog op. Ik wist niet eens meer dat ik die nog had. Natuurlijk had ik mijn blog ook nog, die ik online wilde zetten. Toen ik de blog door ging lezen dacht ik: dit is niets aan, wat een droge koek. 0,00001 cent waard, dus ik heb hem verwijderd.In mijn dagelijkse routine komt mijn Macbook erg veel voor. Het eerste wat ik doe in de ochtend, is mijn MacBook aan knallen om een lekker muziekje op te zetten en dansend mijn ontbijtje en koffie naar binnen werken. Tegenwoordig doe ik in de ochtend ook wat oefeningen, vooral voor mijn billen. Ik ben al 28 jaar oud en wil toch wel een beetje in shape blijven. Later kijk ik rustig mijn mail en scrol ik door Pinterest om jaloers makende plaatjes te bekijken. Meestal ga ik ook nog een klein uurtje sporten in de ochtend. Daarna fris ik mij op en ga ik werken. Na het werk zet ik als eerste die verdomde MacBook weer aan en begin ik met het maken van mijn avond eten. Ik kijk alles via mijn MacBook. Dit hoef ik jullie niet uit te leggen anders wordt dit weer een droge koek blog. De meesten weten wel wat een gemis het kan zijn als je geen laptop hebt.

 

Nu schrijf ik dus veel.. Het meeste via mijn MacBook want ik ben een langzame schrijver en we hebben natuurlijk niet alle tijd van de wereld. Ik schrijf vooral veel bullshit wat nergens over gaat soms een beetje over mijn gevoel en af en toe een grapje tussendoor, want waarom moeten we toch altijd zo serieus zijn? Zo saai, je moet je leven leven! Typ ik zo waar even geen bullshit! Wanneer mijn vriend s’ avonds aan het werk is, ben ik vaak met onzin bezig op mijn MacBook. Ik scrol internet af met een gezichtsmaskertje op (om alles te repairen). Ik zit aan het scherm gekluisterd om informatie op te doen over beauty producten. Soms zoek ik het masker wat ik net op mijn gezicht geplamuurd heb, opnieuw op en lees ik alles recensies opnieuw. Ik zoek alles op en lees dus alle recensies. Uiteindelijk is het vijf uur later. Ik schrik er vaak van. Dan denk ik, tering het is alweer 01:00 uur. Dan ga ik snel douchen en slapen.Dit soort dingen miste ik dus 2,5 week, omdat mijn MacBook kapot was. Kun je het je voorstellen?  Ik ben altijd naar van alles op zoek. Zo heb ik laatst ook een tweedehands boek gekocht. Ja, ik en mijn hig zijn langzaam in lezen, schrijven en het tikken van woorden maar i don’t give a fuck. De naam van het boek is: The life-changing magic of not giving a fuck. Ja, I love it. Nu heb ik al vaak de ‘i don’t give a fuck’ mentaliteit, maar dit is nu alleen maar erger geworden en ik voel me hier goed bij. Dit is echt een aanrader mensen. Koop dit boek tweedehands en lees het. Gooi het daarna weg of verkoop het met winst.

Wat ik heb geleerd van dit boek, om mensen die jou hoofdpijn bezorgen links te laten liggen en dat je zelf de vrijheid hebt in de omgang van situaties die jou zijn overkomen. Prachtig gezegd en het is waar ook. Het is echter wel lastig om dat soms te doen. In dit boek word ook uitgelegd hoe je dit kan doen zonder een klootzak te zijn. Dit is allemaal lastig als jij bijvoorbeeld iemand bent die enorm kan piekeren, denk je over alles na, vindt je de mening van anderen erg belangrijk en heb je bepaalde standaarden waarvan jij vindt dat je er aan moet voldoen voor een ander? Of vindt jij dat anderen hier ook aan moeten voldoen? Dan is het voor jou misschien wel moeilijker deze mentaliteit over te nemen. Ik wilde eigenlijk nog een voorbeeld noemen van een situatie met een persoon met 1 van de eigenschappen die ik net omschreef, eerlijk gezegd ga ik daar niet aan beginnen. Want dan gaat deze blog weer naar droge koek smaken.

Wil je meer zien van mijn dagelijkse bezigheden volg mij dan op Instagram zodat je de insta-stories kan bekijken!

https://www.instagram.com/annasieraad/

Liefs Belinda – ANNA.SIER


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.