Rijkdom

Gepubliceerd op 4 februari 2019 om 15:50

De laatste paar maanden zat ik eigenlijk niet lekker in mijn vel. Hoe komt dat eigenlijk?  heb ik een winterdepressie? Die ellendige griep epidemie? Wat ga ik de schuld geven? Of was ik mijzelf even kwijt?

Vorig jaar heb ik een enorme druk op mezelf gelegd. Samenvatting: ik heb mezelf elke dag zweet oksels bezorgd en enkele paniek aanvallen gehad. Dat ik vorig jaar een paar tegenvallers heb gehad, werkte ook niet mee. Hier kon geen deodorant of wodka tegenaan.Mensen om mij heen gaan samen wonen in een groot huis, gaan op vakantie en vertellen hoeveel spaargeld ze hebben. Mijn status: Nog steeds wonend in een studenten huis met maar liefst twee kamers + eigen keukentje en een eigen balkonnetje. Ik heb geen geld om op vakantie te gaan. En dit kun je wel raden: geen geld op mijn spaarrekening. Ik voelde druk, voor mijn gevoel moest ik ook een huis met extra kamers hebben. Ik moest ook op vakantie en heel erg veel spaargeld hebben. Ja, daar waren de zweet oksels weer. Ik heb het afgelopen jaar op twee huisjes gereageerd om te bezichtigen, samen met mijn vriend. Het was verschrikkelijk! De volgende vragen stelde ik aan mezelf: Wil ik een gezinswoning? Nee! Een huis met tuin waar je tijd en geld in moet investeren? Nee! Wil je uit de stad wonen omdat je geen ton voor een appartement wil betalen in de stad? Nee! Van de stad krijg ik juist altijd zo veel inspiratie en energie. Ik loop mijn voordeur uit en er is altijd iets te doen. Love it! Ik ben iemand van weinig spullen, wat overigens een voordeel is in mijn kleine mini huisje. Als ik een huis met meerdere kamers zou hebben, zou ik een heel leeg huis hebben.  Dus zo slecht heb ik het nog niet. Waar maak ik me eigenlijk druk om? Ik zag door de vragen die ik aan mezelf stelde, het mooie weer van mijn eigen leven in. Een huis heeft voor mij nog geen haast. Ik zit hier nog wel even goed in mijn twee kamer studenten appartement.

Ik ben zo hard bezig geweest om mezelf niet te vergelijken met anderen, dat ik het juist deed. De mening van anderen nam ik mee in mijn beoordelingen en in mijn dagelijkse beslissingen.  Ik herken mezelf  hier totaal niet in. Ik voelde mij zelf soms een beetje verloren, omdat ik jaren geleden echt aan alles enorme schijt had. Ik heb het boek gelezen ‘The life-changing magic of not giving a fuck’, om de ‘schijt’ weer te vinden. Maar dit leek maar voor 1 uur te werken.

Wat ik nu ga vertellen klinkt super cliché, maar de dag dat 2019 begon, voelde ik dat er een last van mijn schouders was gevallen. Eigenlijk geloofde ik niet dat een nieuw jaar zo iets met mij kon doen. Want je kunt iedere dag toch opnieuw beginnen? Heb je daar een nieuw jaar voor nodig? Toch is dit gebeurd op 1 januari 2019.  Ik heb mijn ‘schijt’ terug gevonden, opgepakt en in mijn tas gestopt. Ik heb mijn positieve instelling terug en het allemaal wat meer los gelaten. De druk die ik voelde is weg en ik heb mijn mind-set weer in de goede staat! Dus lets go 2019!

Wil je meer zien van mijn dagelijkse bezigheden volg mij dan op insta zodat je de insta-stories kan bekijken!

https://www.instagram.com/annasieraad/

Liefs Belinda – ANNA.SIER


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.