Volgens mij ben ik verslaafd.

Gepubliceerd op 11 maart 2019 om 15:54

Zoals jullie gelezen hebben in mijn vorige blog, heb ik mijn mindset overboord gegooid en heb ik weer een nieuwe, goede en frisse mindset te pakken. Het was Januari en alles voelde goed. Alleen waar ik mij aan irriteerde is dat ik altijd koffie nodig heb. Twee koppen koffie in de ochtend (of een bloempot vol gegoten met koffie), koffie na mijn lunch, koffie om 15:00 uur als het ‘koffie pauze’ is en na het avond eten. Een beetje veel vind je niet?

Begin Januari zei ik op een sarcastische manier tegen mijn vriend: ‘eigenlijk zou ik moeten stoppen met koffie drinken’. Ik zag zijn ogen schitteren. Hij vindt het verschrikkelijk dat ik zo veel koffie drink. Toen ben ik zelf tot de conclusie gekomen om één maand te stoppen met koffie drinken.

De geur van koffie die je ruikt als je koffie zet, of de geur die je ruikt als je langs een koffie tentje komt, voelt als een warme bries voor mij. Een bakkie pleur, een bakkie zwart goud! Het liefste heet, zonder melk en suiker. Of een ijskoffie met havermelk en karamel. Gewoon een bakkie koffie afgekoeld kan ik ook waarderen. Wakker worden in de ochtend zonder koffie, betekent voor mij voor de rest van de dag hoofdpijn. Ook vreet ik een strip paracetamol weg. Waar het op neer komt, ik lust maar al te graag koffie en eigenlijk kan ik niet zonder.28 dagen zonder koffie. Hoe heb ik dat ervaren? Ik ga je vertellen dat ik het moeilijk heb gehad. Ondanks mijn goede mindset waar ik dit jaar mee ben begonnen, kwam de ellende vrij snel. Na de eerste dag had ik al zware hoofdpijn. In de ochtenden en rond een uurtje of 15:00 kreeg ik enorme behoefte aan een bakkie pleur, een bakkie zwart goud! Het liefste heet, zonder melk en suiker.

Zoals de meesten weten werk ik bij de kleding winkel VILA. Eind Januari zijn wij dicht gegaan en aan het einde van Februari was de heropening. De winkel is in de tussentijd volledig verbouwd. De laatste week van Februari zou de drukste week voor ons zijn. Vroeg opstaan en laat door werken om vervolgens nog later thuis te zijn. Wat heb ik in een situatie als deze nodig? Een bakkie pleur, een bakkie zwart goud! Het liefste heet, zonder melk en suiker. Dit was in mijn veronderstelling de zwaarste periode die ik door moest komen zonder koffie. Nog voor Februari begon kregen wij thuis te horen dat een dierbaar iemand is te komen overleden. Dit was heel erg verdrietig. Ik zocht een soort van comfort. Koffie? ja, zwart, heet en heel sterk alstublieft.

Wat mij opgevallen is in de tijd dat ik geen koffie heb gedronken, is dat ik twee weken veel hoofdpijn heb gehad. Hierdoor vrat ik elke dag een strip paracetamol op. Dit was gelukkig na 2 weken over.  Ik voelde mij erg moe en viel vaak om 21:30 uur al in slaap op de bank. Ik miste de koffie enorm. Ik kreeg andere gekke cravings. Ik wilde mijzelf graag vol proppen met chocolade en daarna wilde ik het liefst sigaretjes roken. Voor de duidelijkheid: ik heb geen extra chocolade genomen en ook geen sigaretten gerookt. Maar na die twee weken werd ik in de ochtenden een stuk helderder wakker. Het leek wel of ik in de ochtend meer energie had. Ook had ik het idee dat mijn maag een stuk rustiger was.

Alle 28 dagen van Februari heb ik het volgehouden om geen druppel koffie te drinken. Moeilijk, maar ik heb mijn doel behaald. De gedachten waar ik mijzelf aan vast hield: als je een doel voor ogen hebt en je hebt het zwaar, haak je dan af of zet je door? Wat is een maand geen koffie drinken in vergelijking met alle andere maanden wel koffie kunnen drinken? Al moet ik bekennen dat ik af en toe aan mijn collega vroeg of ik even aan de koffie mocht ruiken die zij gezet had. Je had haar gezicht eens moeten zien toen ik het voor de eerste keer vroeg, hilarisch.

Nu Februari voorbij is ga ik wel weer koffie drinken, alleen drink ik met mate. Maar als iemand mij nu vraagt… He Belinda, wil je koffie? Dan hoor je mij zeggen: Een bakkie pleur? een bakkie zwart goud? Ja graag alstublieft, het liefste heet, zonder melk en suiker.

Wil je meer zien van mijn dagelijkse bezigheden volg mij dan op insta zodat je de insta-stories kan bekijken!

https://www.instagram.com/annasieraad/

Liefs Belinda – ANNA.SIER


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.