December / Januari

Gepubliceerd op 20 februari 2020 om 08:02


Te lang geleden dat ik een blog heb geschreven! Ik probeer iedere maand een blog te schrijven om wat over mijn maand te vertellen. De dagelijkse struggel en de simpele dingen in het leven. De vraag die ik mijzelf stelde was: zou ik nog wat over December vertellen? Iedereen kent de verhalen over December wel. Je eet en eet en eet tot je in een food-coma komt en je ontwaakt omdat de knoop van je broek er af springt omdat je van al dat eten alleen maar meer opgeblazen raakt dan dat je al was. Lichtjes, kerst geurtjes en leuke cadeaus. Een gevulde sok met snoep aan de schouw of een december kras lot waarmee je elk jaar opnieuw niets verdient. Of misschien wel een afwasborstel omdat jij degene bent die altijd de afwas in huis doet. Maar je bent altijd blij met wat je krijgt. Het maakt niet uit dat deze maand je alleen maar geld heeft gekost. Deze maand ben je altijd in een goede mood. Ik kan bijna niet wachten tot het december 2020 is om eerlijk te zijn


 

2019 laten we achter ons en ik heb het liever over het nieuwe jaar. Iedereen heeft nieuwe voornemers omdat het niet zomaar een nieuw jaar is. Het is gewoon 2020. Ik heb natuurlijk ook goede voornemers. Een van mijn voornemers begon eigenlijk in het begin van December. Een struggel die ik heb en waar ik eigenlijk niet van af kan komen. Ik kan niet goed benoemen wat het is. Ik voel mij namelijk altijd verantwoordelijk voor andere mensen. Het duurde een paar jaar om erachter te komen maar beter laat dan nooit. Deze eigenschap is prima om te hebben maar niet als jij je voor iedereen om je heen waar je ook maar een klein beetje om geeft, verantwoordelijk gaat voelen. Ik heb voor mezelf in December het nog een beetje laten gaan maar ik dacht als de klok 00:00 slaat en het is 1 januari 2020 dan moet het klaar zijn. Ik merk dat het soms lastig is maar ik ben er achter gekomen dat het mij zo veel meer rust geeft en dat is wat ik wilde. 


 

Ik had een nierbekken ontsteking in Oktober. Dat heeft mij veel aan het denken gezet over gezonder leven. Ik eet altijd dezelfde soort groenten en dezelfde soort fruit en ik neem in de ochtend veel coburgerham, creamcheese, chilisaus en een kilo zout en gebakken eieren. Dit doe ik dan op een vezelrijke cracker. Ergens in het verhaal wat ik net vertelde gaat er iets niet goed. rara wat zou het zijn, de vezelrijke cracker of alles wat ik er op doe? Mijn andere doel in 2020 is gezonder leven. Mijn vriend is van het eten.. Hij heeft zelfs een tijdje als kok gewerkt dus dat eten maken kan je aan hem overlaten (lucky me). Zelf ben ik er ook niet vies van om met eten bezig te zijn en te koken. Hij volgt voor 6 dagen in de week een Keto dieet. Ik at wel gerechten mee maar ik heb nooit vol mee gedaan. Nu ben ik van gedachten veranderd. Ik heb mij ingelezen over wat het nu eigenlijk allemaal inhoudt, zo’n keto dieet. Ik heb er voor gekozen om hetzelfde te doen als dat hij doet. 6 dagen keto en dan de 7e dag lekker eten wat je wilt. 


Hoe werkt het ketogeen dieet?

De twee voornaamste energieleveranciers voor het lichaam zijn koolhydraten en vetten. Als je weinig koolhydraten eet, wordt je lichaam gedwongen om op vetverbranding over te schakelen om aan de energiebehoefte te voldoen. Lichaamscellen kunnen vetzuren gebruiken voor energie, hersencellen kunnen niet direct op vetzuren functioneren. Om ook de hersenen van energie te voorzien zet de lever vetmoleculen om in ketonen. Deze ketonen worden via het bloed naar de hersenen vervoerd om daar als brandstof te dienen. Ketonen zijn een superbrandstof voor de hersenen.  

 

Wat zijn de voordelen van het ketogeen dieet?

Buiten het feit dat het ketogeen dieet het hongergevoel vermindert waardoor afvallen veel minder moeite kost heeft het ketogene dieet nog meer voordelen.

 

 • Het mentale en fysieke uithoudingsvermogen worden vergroot door het ketogeen dieet
 • Diabetes type 2 kan omgekeerd worden door middel van het ketogeen dieet
 • Minder risico op hart- en vaatziekten door verbeterd cholesterolprofiel door het ketogeen dieet
 • Minder risico op kanker door middel van het ketogeen dieet
 • Epilepsie kan onder controle gehouden worden door middel van het ketogeen dieet
 • Migraine aanvallen kunnen sterk verminderd worden door het ketogeen dieet
 • Bloedsuikergehalte en insulinegehalte verbeteren door het ketogeen dieet
 • Hoge bloeddruk kan genormaliseerd worden door het ketogeen dieet
 • Acne kan sterk verminderen door het volgen van een ketogeen dieet

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat het ketogeen dieet kan helpen bij de volgende aandoeningen die hun oorsprong hebben in de hersenen:

 • Angststoornis
 • Depressie
 • Bipolaire stoornis
 • Dwangstoornis
 • Schizofrenie
 • Ziekte van Parkinson

Tot nu toe ben ik er 4/5 weken mee bezig en welke voordelen ik er uit haal: Ik heb altijd last van mijn hormoon huishouding! Mijn ‘mood’ kan alle kanten op gaan in 0,01 seconden. Sinds ik dit dieet volg heb ik er minder last van. Ik heb zo veel meer energie. Ik heb helemaal geen opgeblazen gevoel meer. Wat eten wel niet met je kan doen. Hier was ik eerder nooit van overtuigd. Dat je je door bepaald eten beter kan voelen... mijn motto was: Ik heb elke dag een reep chocolade nodig en een dikke vette pasta’. Maar het tegendeel is bewezen voor mij.

Dit was een kleine blog met wat er is gebeurd en wat er veranderd is voor mij. Ik beloof jullie de aankomende blog met meer foto’s. Maar ik wilde dit graag delen.

 


Wil je meer zien van mijn dagelijkse bezigheden volg mij dan op insta zodat je de insta-stories kan bekijken!

https://www.instagram.com/belindageelink/

https://www.instagram.com/annasieraad/

Liefs Belinda – ANNA.SIER


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.